Ragu z kurczaka i bobu z rozmarynem i chilli na kopytkach

Składniki

Kopytka ugotowane

1000 g

Trybowane udźce z kurczaka

500 g

Bób Bardzo Drobny MINUTE®

500 g

Gałązka rozmarynu

1 szt.

Czosnek

30 g

Śmietanka 36%

100 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Strączek chilli

do dekoracji

Rukiew wodna

do dekoracji

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Kopytka ugotowane

1000 g

Trybowane udźce z kurczaka

500 g

Bób Bardzo Drobny MINUTE®

500 g

Gałązka rozmarynu

1 szt.

Czosnek

30 g

Śmietanka 36%

100 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Strączek chilli

do dekoracji

Rukiew wodna

do dekoracji

Sposób przygotowania:

W przypadku samodzielnego przygotowania gnocchi wszystkie składniki wymieszać, uformować rulony o 2 cm średnicy i odcinać widelcem dociskając co 2,5 cm.
Kopytka gotować w osolonej wodzie aż do wypłynięcia.

Mięso zmielić na drobnych oczkach, wymieszać z posiekanym czosnkiem. Smażyć bez tłuszczu na patelni z powłoką nieprzywierającą. Gdy z mięsa odparuje woda dodać rozmaryn, obrany bób (200 g obranego bobu zostawić do dekoracji) i śmietankę. Całość dusić do lekkiego odparowania sosu. Do gotowego mięsa dodać kluski i całość delikatnie wymieszać. Doprawić pieprzem i solą.

SUGESTIA PODANIA:

Kopytka z mięsem wyłożyć porcjami dekorując z wierzchu zielonymi ziarnami bobu, strączkami chilli i rukwią wodną.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację