Ragu z kurczaka i bobu z rozmarynem i chilli na kopytkach
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Kopytka ugotowane
1000 g
Trybowane udźce z kurczaka
500 g
Bób Bardzo Drobny MINUTE®
500 g
Gałązka rozmarynu
1 szt.
Czosnek
30 g
Śmietanka 36%
100 ml
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Strączek chilli
do dekoracji
Rukiew wodna
do dekoracji
Sposób przygotowania:
W przypadku samodzielnego przygotowania gnocchi wszystkie składniki wymieszać, uformować rulony o 2 cm średnicy i odcinać widelcem dociskając co 2,5 cm.
Kopytka gotować w osolonej wodzie aż do wypłynięcia.
Mięso zmielić na drobnych oczkach, wymieszać z posiekanym czosnkiem. Smażyć bez tłuszczu na patelni z powłoką nieprzywierającą. Gdy z mięsa odparuje woda dodać rozmaryn, obrany bób (200 g obranego bobu zostawić do dekoracji) i śmietankę. Całość dusić do lekkiego odparowania sosu. Do gotowego mięsa dodać kluski i całość delikatnie wymieszać. Doprawić pieprzem i solą.
SUGESTIA PODANIA:
Kopytka z mięsem wyłożyć porcjami dekorując z wierzchu zielonymi ziarnami bobu, strączkami chilli i rukwią wodną.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację