Rillettes z wędzoną makrelą
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
Brunoise duet cukinii
20 g
Brunoise duet marchewki
20 g
Serek mascarpone
10 g
Makrela wędzona
30 g
Papryczka peperoncino
1 szt.
Jogurt naturalny
10 g
Szalotka
1 szt.
Sól, pieprz
do smaku
Kiełki pora
do dekoracji
Grzanki
2 szt.
Sposób przygotowania:
Warzywa Brunoise rozmrozić, przygotować według rekomendacji na opakowaniu i wystudzić. Cebulkę i papryczkę również pokroić w kostkę brunoise i dodać do warzyw. Makrelę posiekać, dodać do niej serek, jogurt oraz doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć mieszając.
Sposób podania:
Przygotowane danie serwować za pomocą ringu na płaskim talerzu. Potrawę udekorować kiełkami pora i warzywami Brunoise. Podawać z grzankami.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację