Risotto z cukinią

Składniki

Duet cukinii w ćwiartkach

200 g

Boczniaki mini

20 g

Ryż arborio

100 g

Białe wino

100 ml

Bulion warzywny

200 ml

Szalotka

1 sztuka

Serek mascarpone

40 g

Masło

40 g

Natka pietruszki

do dekoracji

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Duet cukinii w ćwiartkach

200 g

Boczniaki mini

20 g

Ryż arborio

100 g

Białe wino

100 ml

Bulion warzywny

200 ml

Szalotka

1 sztuka

Serek mascarpone

40 g

Masło

40 g

Natka pietruszki

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ryż arborio przesmażyć razem z szalotką. Podlać winem, a następnie bulionem. Powoli redukować do uzyskania miękkości. Wykończyć dodając mascarpone i zimne masło. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Boczniaki podsmażać razem z cukinią na osobnej patelni przez minimum 2 minuty do osiągnięcia temp. 70°C wewnątrz produktu, zrumienić. Wymieszać wszystko razem i posypać posiekaną pietruszką.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Boczniaki mini

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację