
Risotto z cukinią
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Duet Żółtej i Zielonej Cukinii MINUTE®
200 g
Boczniaki mini
20 g
Ryż arborio
100 g
Białe wino
100 ml
Bulion warzywny
200 ml
Szalotka
1 sztuka
Serek mascarpone
40 g
Masło
40 g
Natka pietruszki
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Ryż arborio przesmażyć razem z szalotką. Podlać winem, a następnie bulionem. Powoli redukować do uzyskania miękkości. Wykończyć dodając mascarpone i zimne masło. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Boczniaki podsmażać razem z cukinią na osobnej patelni przez minimum 2 minuty do osiągnięcia temp. 70°C wewnątrz produktu, zrumienić. Wymieszać wszystko razem i posypać posiekaną pietruszką.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację