Roladki sycylijskie z warzywami grillowanymi
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Bakłażany grillowane Service+
9 plastrów
Mieszanka warzyw grillowanych Andaluzja Service+
400 g
Chleb tostowy bez skórki
2 kromki
Słodki ser provolone
80 g
Parmezan tarty
80 g
Pomidorki cherry
20 szt.
Czosnek ząbek
1 szt.
Oliwa z oliwek extra virgin
wedle uznania
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Ser provolone i chleb tostowy pokroić w drobną kostkę. Mieszankę warzyw grillowanych połączyć z 60 g parmezanu i 60 g sera provolone. Rozłożyć plastry bakłażana i ułożyć na nich mieszankę warzyw z serem. Zwinąć w roladki i ułożyć na patelni na papierze do pieczenia. Przekrojone na kawałki pomidorki podsmażyć na patelni z dodatkiem czosnku i oliwy z oliwek. Pomidorki przełożyć do roladek. Posypać pozostałym parmezanem, skropić oliwą i smażyć do uzyskania złocistego koloru.
Sposób podania:
Podawać na zimno skropione oliwą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację