Roladki sycylijskie z warzywami grillowanymi

Składniki

Bakłażany grillowane Service+

9 plastrów

Mieszanka warzyw grillowanych Andaluzja Service+

400 g

Chleb tostowy bez skórki

2 kromki

Słodki ser provolone

80 g

Parmezan tarty

80 g

Pomidorki cherry

20 szt.

Czosnek ząbek

1 szt.

Oliwa z oliwek extra virgin

wedle uznania

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Bakłażany grillowane Service+

9 plastrów

Mieszanka warzyw grillowanych Andaluzja Service+

400 g

Chleb tostowy bez skórki

2 kromki

Słodki ser provolone

80 g

Parmezan tarty

80 g

Pomidorki cherry

20 szt.

Czosnek ząbek

1 szt.

Oliwa z oliwek extra virgin

wedle uznania

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Ser provolone i chleb tostowy pokroić w drobną kostkę. Mieszankę warzyw grillowanych połączyć z 60 g parmezanu i 60 g sera provolone. Rozłożyć plastry bakłażana i ułożyć na nich mieszankę warzyw z serem. Zwinąć w roladki i ułożyć na patelni na papierze do pieczenia. Przekrojone na kawałki pomidorki podsmażyć na patelni z dodatkiem czosnku i oliwy z oliwek. Pomidorki przełożyć do roladek. Posypać pozostałym parmezanem, skropić oliwą i smażyć do uzyskania złocistego koloru.

Sposób podania:

Podawać na zimno skropione oliwą.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację