
Roladki z grillowanych bakłażanów, kaszy bulgur i komosy ryżowej, z papryką
Liczba porcji
4
Czas przygotowania
-
Składniki
Mix Kasza Bulgur & Quinoa Doypack®
800 g
Bakłażany grillowane Service+
1000 g
Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+
250 g
Serek do smarowania
500 g
Oliwa z pierwszego tłoczenia
50 g
Pomidory na gałązce
100 g
Sposób przygotowania:
Rozmrozić grillowane bakłażany i grillowaną paprykę, doprawić oliwą, solą, pieprzem, oregano i tymiankiem. W osobnym naczyniu wymieszać mix kaszy bulgur i komosy ryżowej z serkiem do smarowania. Całość energicznie ugniatać do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Rozłożyć przyprawione bakłażany, położyć na nich plaster papryki, plaster pomidora i rozsmarować masę z kaszy bulgur i komosy ryżowej. Uformować klasyczną roladę i odstawić do lodówki na około 30 minut. Pokroić na małe kawałki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację