Roladki z grillowanych bakłażanów, kaszy bulgur i komosy ryżowej, z papryką

Składniki

Mix Kasza Bulgur & Quinoa Doypack®

800 g

Bakłażany grillowane Service+

1000 g

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

250 g

Serek do smarowania

500 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

50 g

Pomidory na gałązce

100 g

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

-

Składniki

Mix Kasza Bulgur & Quinoa Doypack®

800 g

Bakłażany grillowane Service+

1000 g

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

250 g

Serek do smarowania

500 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

50 g

Pomidory na gałązce

100 g

Sposób przygotowania:

Rozmrozić grillowane bakłażany i grillowaną paprykę, doprawić oliwą, solą, pieprzem, oregano i tymiankiem. W osobnym naczyniu wymieszać mix kaszy bulgur i komosy ryżowej z serkiem do smarowania. Całość energicznie ugniatać do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Rozłożyć przyprawione bakłażany, położyć na nich plaster papryki, plaster pomidora i rozsmarować masę z kaszy bulgur i komosy ryżowej. Uformować klasyczną roladę i odstawić do lodówki na około 30 minut. Pokroić na małe kawałki.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację