Roladki z soli gotowane na parze, z prażoną kaszą gryczaną i mieszanką warzyw

Składniki

Kasza Gryczana Prażona Doypack®

300 g

Mieszanka Warzywna "Królewska" MINUTE®

500 g

Sola

2

Koper włoski

ziarna 10 g

Majeranek

10 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

40 g

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

-

Składniki

Kasza Gryczana Prażona Doypack®

300 g

Mieszanka Warzywna "Królewska" MINUTE®

500 g

Sola

2

Koper włoski

ziarna 10 g

Majeranek

10 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

40 g

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Oprawić solę. Większe filety przekroić na pół, tak aby uzyskać 10 porcji. Posiekać majeranek i ziarna kopru włoskiego – dodać do prażonej kaszy gryczanej. Doprawić do smaku oliwą, solą i pieprzem. Przygotowane roladki z soli oraz mieszankę warzywną „Królewską” ułożyć na perforowanej blaszce. Gotować na parze w temperaturze 100 °C przez około 6-7 minut. Doprawić solą i pieprzem. Do każdej miseczki nałożyć kaszy gryczanej i dodać mieszankę warzywną. Na wierzchu ułożyć roladki z soli.

Sposób podania:

Udekorować według uznania i podawać w formie bufetu.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację