
Roladki z soli gotowane na parze, z prażoną kaszą gryczaną i mieszanką warzyw
Liczba porcji
10
Czas przygotowania
-
Składniki
Kasza Gryczana Prażona Doypack®
300 g
Mieszanka Warzywna "Królewska" MINUTE®
500 g
Sola
2
Koper włoski
ziarna 10 g
Majeranek
10 g
Oliwa z pierwszego tłoczenia
40 g
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Oprawić solę. Większe filety przekroić na pół, tak aby uzyskać 10 porcji. Posiekać majeranek i ziarna kopru włoskiego – dodać do prażonej kaszy gryczanej. Doprawić do smaku oliwą, solą i pieprzem. Przygotowane roladki z soli oraz mieszankę warzywną „Królewską” ułożyć na perforowanej blaszce. Gotować na parze w temperaturze 100 °C przez około 6-7 minut. Doprawić solą i pieprzem. Do każdej miseczki nałożyć kaszy gryczanej i dodać mieszankę warzywną. Na wierzchu ułożyć roladki z soli.
Sposób podania:
Udekorować według uznania i podawać w formie bufetu.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację