
Sakiewki z pieczarkami i kurkami
Liczba porcji
4
Czas przygotowania
35 minut
Składniki
Pieczarki krojone w zalewie
150 g
Kurki w zalewie
150 g
Dynia w kostkach
500 g
Czerwona cebula posiekana
2 szt.
Ser feta
100 g
Oliwa
4 łyżki
Ocet balsamiczny
2 łyżki
Cukier
1 łyżeczka
Ciasto francuskie chłodzone
8 kawałków 10x10 cm
Tymianek świeży
2 gałązki
Sól
do smaku
Pieprz świeżo mielony
do smaku
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Dynię pokrojoną w kostkę włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą z oliwek, dodać sól i świeżo zmielony pieprz, następnie włożyć do piekarnika na ok. 30 min. Podsmażyć drobno pokrojoną cebulę na oliwie z oliwek, po chwili dodać 2 łyżki octu balsamicznego, doprawić solą i cukrem. Dodać pieczarki i liście tymianku, zostawić i gotować na małym ogniu na parę minut. Połączyć dynię, podsmażone pieczarki, kurki i cebulę oraz rozdrobnioną fetę.
Sposób podania:
Przygotować na blaszce z piekarnika 8 średnich kawałków ciasta francuskiego (10×10 cm). Na każdy kawałek nałożyć trochę farszu. Formę sakiewek otrzymuje się sklejając razem dwa przeciwległe rogi ciasta, to samo zrobić z drugą parą rogów. Zapiekać sakiewki w piekarniku około 15 minut, aż się zarumienią.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację