Sałatka bankietowa z kaszą i buraczkami
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kasza gryczana w warzywami
400 g
Buraczki w kostkach pakowane próżniowo
425 ml
Figi
3 szt.
Orzechy ziemne
50 g
Miód
40 g
Ocet balsamiczny
30 g
Kumin
do smaku
Świeży rozmaryn
do smaku
Sól
do smaku
Oliwa peperoncino
do dekoracji
Świeże zioła
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Kaszę (temp. wyjściowa -18°C) piec pod przykryciem w temp. 120°C przez 15-20 minut (para 80%). Doprawić kuminem, solą i oliwą.
Buraki zamarynować w occie balsamicznym, miodzie i posiekanym rozmarynie.
Figę wyfiletować, orzechy uprażyć na suchej patelni. Układać w szklanych słoiczkach warstwowo.
Sposób podania:
Na dnie naczynia ułożyć warstwami buraczki, kaszę z warzywami oraz figi. Udekorować świeżymi ziołami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację