Sałatka bulgur z grillowaną papryką, fasolką szparagową, wędzonym tofu, ananasem i szczypiorkiem

Składniki

Kasza bulgur

700 g

Duet grillowanej papryki w paskach Service+

400 g

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta MINUTE®

250 g

Tofu wędzone

2 bloki

Ananas

1/2 szt.

Szczypiorek

do dekoracji

Cytryna

1 sztuka (sok)

Kurkuma

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Sól

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Kasza bulgur

700 g

Duet grillowanej papryki w paskach Service+

400 g

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta MINUTE®

250 g

Tofu wędzone

2 bloki

Ananas

1/2 szt.

Szczypiorek

do dekoracji

Cytryna

1 sztuka (sok)

Kurkuma

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Sól

do smaku

Sposób przygotowania:

Kaszę Bulgur i Fasolkę Szparagową przygotować oddzielnie w piekarniku parowym, w temperaturze 100°C, przez minimum 6 minut.

Duet Grillowanej Papryki piec w temperaturze 180° przez 5 minut.

Wędzone tofu i ananasa pokroić w kostkę.

Kaszę Bulgur połączyć z warzywami oraz ananasem i podsmażyć na dużym ogniu na patelni z nieprzywieralną powłoką skropioną oliwą. Doprawić kurkumą. Po zdjęciu z ognia dodać szczypiorek i sok z cytryny. Doprawić solą.

Sposób podania:

Podawać na ciepło w talerzu typu bowl.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację