Sałatka bulgur z grillowaną papryką, fasolką szparagową, wędzonym tofu, ananasem i szczypiorkiem
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kasza bulgur
700 g
Duet grillowanej papryki w paskach Service+
400 g
Fasolka Szparagowa Zielona Cięta MINUTE®
250 g
Tofu wędzone
2 bloki
Ananas
1/2 szt.
Szczypiorek
do dekoracji
Cytryna
1 sztuka (sok)
Kurkuma
do smaku
Oliwa z oliwek
do smaku
Sól
do smaku
Sposób przygotowania:
Kaszę Bulgur i Fasolkę Szparagową przygotować oddzielnie w piekarniku parowym, w temperaturze 100°C, przez minimum 6 minut.
Duet Grillowanej Papryki piec w temperaturze 180° przez 5 minut.
Wędzone tofu i ananasa pokroić w kostkę.
Kaszę Bulgur połączyć z warzywami oraz ananasem i podsmażyć na dużym ogniu na patelni z nieprzywieralną powłoką skropioną oliwą. Doprawić kurkumą. Po zdjęciu z ognia dodać szczypiorek i sok z cytryny. Doprawić solą.
Sposób podania:
Podawać na ciepło w talerzu typu bowl.
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację