Sałatka jęczmienna z grillowaną papryką julienne, cytrynową ricottą quenelle i sosem rukolowym

Składniki

Kasza jęczmienna perłowa Service

700 g

Duet grillowanej papryki w paskach Service+

250 g

Ser Ricotta

80 g

Skórka z cytryny

15 g

Rukola

100 g

Olej rzepakowy

20 ml

Świeża bazylia

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Kasza jęczmienna perłowa Service

700 g

Duet grillowanej papryki w paskach Service+

250 g

Ser Ricotta

80 g

Skórka z cytryny

15 g

Rukola

100 g

Olej rzepakowy

20 ml

Świeża bazylia

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Sposób przygotowania:

Kaszę jęczmienną przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, doprawić solą i pieprzem oraz bazylią pokrojoną w julienne. Paprykę przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Ricottę wymieszać z solą, pieprzem i startą skórką cytryny. Rukolę zmiksować z oliwą do uzyskania gładkiego i jednorodnego kremu.

Sposób podania:

Kaszę Jęczmienną podawać z papryką, ricottą i sosem rukolowym.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację