Sałatka jęczmienna z grillowaną papryką julienne, cytrynową ricottą quenelle i sosem rukolowym
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Kasza jęczmienna perłowa Service
700 g
Duet grillowanej papryki w paskach Service+
250 g
Ser Ricotta
80 g
Skórka z cytryny
15 g
Rukola
100 g
Olej rzepakowy
20 ml
Świeża bazylia
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Oliwa z oliwek
do smaku
Sposób przygotowania:
Kaszę jęczmienną przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, doprawić solą i pieprzem oraz bazylią pokrojoną w julienne. Paprykę przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Ricottę wymieszać z solą, pieprzem i startą skórką cytryny. Rukolę zmiksować z oliwą do uzyskania gładkiego i jednorodnego kremu.
Sposób podania:
Kaszę Jęczmienną podawać z papryką, ricottą i sosem rukolowym.
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację