Sałatka libańska z falafelem

Składniki

Yummy Vegeburger Falafel

10 sztuk

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

500 g

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta MINUTE®

750 g

Natka pietruszku listki

50 g

Świeża mięta listki

50 g

Świeża kolendra listki

20 g

Czarne oliwki w plasterkach

50 g

Oliwa z oliwek

50 g

Sok (melasa) z granatu

30 g

Sok z cytryny

15 g

Sumak

2 g

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

12 minut

Składniki

Yummy Vegeburger Falafel

10 sztuk

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

500 g

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta MINUTE®

750 g

Natka pietruszku listki

50 g

Świeża mięta listki

50 g

Świeża kolendra listki

20 g

Czarne oliwki w plasterkach

50 g

Oliwa z oliwek

50 g

Sok (melasa) z granatu

30 g

Sok z cytryny

15 g

Sumak

2 g

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przepłukać zimną wodą. Odstawić.

Vegeburgery Yummy Falafel rozmrozić w temperaturze +3°C i piec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Rozmrozić Fasolkę Szparagową Zieloną w temp. +3°C.

Pepitki połączyć ze świeżymi, posiekanymi ziołami, zieloną fasolką i oliwkami. Przygotować sos łącząc ze sobą w emulsję wszystkie składniki. Dodać sos do pepitek. Przyprawić wg uznania.

Sposób podania:

Przygotowaną sałatkę ułożyć w miseczce typu bowl. Na wierzchu ułożyć Vegeburgera Falafel pokrojonego na cztery części.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację