Sałatka libańska z falafelem
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
12 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Falafel
10 sztuk
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
500 g
Fasolka Szparagowa Zielona Cięta MINUTE®
750 g
Natka pietruszku listki
50 g
Świeża mięta listki
50 g
Świeża kolendra listki
20 g
Czarne oliwki w plasterkach
50 g
Oliwa z oliwek
50 g
Sok (melasa) z granatu
30 g
Sok z cytryny
15 g
Sumak
2 g
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przepłukać zimną wodą. Odstawić.
Vegeburgery Yummy Falafel rozmrozić w temperaturze +3°C i piec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Rozmrozić Fasolkę Szparagową Zieloną w temp. +3°C.
Pepitki połączyć ze świeżymi, posiekanymi ziołami, zieloną fasolką i oliwkami. Przygotować sos łącząc ze sobą w emulsję wszystkie składniki. Dodać sos do pepitek. Przyprawić wg uznania.
Sposób podania:
Przygotowaną sałatkę ułożyć w miseczce typu bowl. Na wierzchu ułożyć Vegeburgera Falafel pokrojonego na cztery części.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację