Sałatka Mix n’Go z kaszą, cieciorką, jarmużem i falafelem
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek
150 g
Kiełki fasoli Mung
50 g
Buraczki w kostkach pakowane próżniowo
50 g
Biała fasola pakowana próżniowo
50 g
Marchewka tarta pakowana próżniowo
30 g
Falafel z cieciorki i kukurydzy
3 szt.
Rukola
10 g
Sos balsamiczny
60 g
Oliwa z oliwek extra vergine
50 ml
Oregano
do smaku
Czosnek
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Kasze pozostawić do rozmrożenia. Falafel usmażyć na patelni przez 3 minuty z dodatkiem oleju. Pozostałe warzywa odsączyć na sitku.
Sposób podania:
Na dnie miski sałatkowej ułożyć rukolę, a na brzegach miski resztę warzyw. Na środku ułożyć usmażone falafele. Podawać z sosem balsamicznym.
Rada:
Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych.
Dowiedz się więcej >>
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację