Sałatka Mix n’Go z miksem kasz z warzywami i grillowanym kurczakiem

Składniki

Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek

150 g

Kiełki fasoli Mung

50 g

Mix sałat

30 g

Pomidorki cherry

30 g

Filet z kurczaka

100 g

Parmezan płatny płatki

10 g

Sos cezar

60 g

Oregano

do smaku

Pieprz czarny i biały

do smaku

Sól

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek

150 g

Kiełki fasoli Mung

50 g

Mix sałat

30 g

Pomidorki cherry

30 g

Filet z kurczaka

100 g

Parmezan płatny płatki

10 g

Sos cezar

60 g

Oregano

do smaku

Pieprz czarny i biały

do smaku

Sól

do smaku

Sposób przygotowania:

Kaszę pozostawić do rozmrożenia, doprawić solą, pieprzem i oregano. Kiełki odsączyć, a pomidorki cherry przekroić na pół.

Filet z kurczaka przyprawić, zgrillować i ostudzić, a następnie pokroić na plastry.

Sposób podania:

Na spodzie miski sałatkowej ułożyć mix sałat, resztę składników ułożyć na brzegach miski, a na środku dodać porcję sosu. Na sosie ułożyć grillowaną pierś kurczaka.

Rada:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych.
Dowiedz się więcej >>

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację