
Sałatka z mixem pszenicy i czerwonej quinoa, chrupiącymi warzywami i żelem z rzodkiewki
Liczba porcji
10
Czas przygotowania
-
Składniki
Mix Pszenica & Czerwona Quinoa Doypack®
800 g
Szalotka
80 g
Warzywa sezonowe
według uznania
Białka jajek
50 g
Sok z cytryny
wyciśnięty z 1 szt.
Sok z limonki
wyciśnięty z 1 szt.
Sok z mandarynki
wyciśnięty z 1 szt.
Olej z pestek winogron
250 g
Ocet jabłkowy
10 g
Miód
80 g
Rzodkiewka
1 pęczek
Agar-agar
1%
Sposób przygotowania:
Zemulgować składniki sosu, doprawić i odstawić. Zmiksować rzodkiewki, wycisnąć, a następnie przefiltrować uzyskany sok. Doprowadź płyn do wrzenia, po czym dodać agar-agar i gotować przez co najmniej 2 minuty. Następnie wylać żel na blachę do pieczenia na grubość 1,5 mm i odstawić do schłodzenia. Doprawić mix pszenicy i czerwonej quinoa dodając posiekaną szalotkę i sos. Odstawić w chłodne miejsce. Wybrane warzywa zblanszować, a następnie zahartować w wodzie z lodem. Na talerzu ułożyć okrąg z mixu kasz, położyć krążek żelu rzodkiewkowego i chrupiące warzywa.
Sposób podania:
Sałatkę podawać udekorowaną pędami roślin i sosem oraz doprawioną świeżo zmielonym pieprzem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację