Sałatka z czerwonej komosy ryżowej i kaszy po śródziemnomorsku

Składniki

Mix Pszenica & Czerwona Quinoa Doypack®

800 g

Suszone pomidory

150 g

Parmezan w płatkach

150 g

Świeża bazylia

50 g

Kapary

150 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

100 g

Żółte pomidorki daktylowe

300 g

Czosnek ząbek

1

Pesto

100 g

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

5

Czas przygotowania

-

Składniki

Mix Pszenica & Czerwona Quinoa Doypack®

800 g

Suszone pomidory

150 g

Parmezan w płatkach

150 g

Świeża bazylia

50 g

Kapary

150 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

100 g

Żółte pomidorki daktylowe

300 g

Czosnek ząbek

1

Pesto

100 g

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Do miski przełożyć mix pszenicy i czerwonej komosy ryżowej, dodać pesto, kapary, suszone pomidory, bazylię. Doprawić oliwą, solą i pieprzem. Do pojemnika nadającego się do kuchenki mikrofalowej włożyć ząbek czosnku z żółtymi pomidorkami daktylowymi przekrojonymi na pół, doprawić oliwą i solą, gotować w mikrofalówce przez około 5 minut, do momentu aż pomidorki wypuszczą cały sok. Całość zmiksować. Mieszankę pszenicy i komosy ryżowej ułożyć na talerzu i posypać wiórkami parmezanu, bazylią i suszonymi pomidorami. Doprawić sosem z pomidorków daktylowych.

Sposób podania:

Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację