
Sałatka z czerwonej komosy ryżowej i kaszy po śródziemnomorsku
Liczba porcji
5
Czas przygotowania
-
Składniki
Mix Pszenica & Czerwona Quinoa Doypack®
800 g
Suszone pomidory
150 g
Parmezan w płatkach
150 g
Świeża bazylia
50 g
Kapary
150 g
Oliwa z pierwszego tłoczenia
100 g
Żółte pomidorki daktylowe
300 g
Czosnek ząbek
1
Pesto
100 g
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Do miski przełożyć mix pszenicy i czerwonej komosy ryżowej, dodać pesto, kapary, suszone pomidory, bazylię. Doprawić oliwą, solą i pieprzem. Do pojemnika nadającego się do kuchenki mikrofalowej włożyć ząbek czosnku z żółtymi pomidorkami daktylowymi przekrojonymi na pół, doprawić oliwą i solą, gotować w mikrofalówce przez około 5 minut, do momentu aż pomidorki wypuszczą cały sok. Całość zmiksować. Mieszankę pszenicy i komosy ryżowej ułożyć na talerzu i posypać wiórkami parmezanu, bazylią i suszonymi pomidorami. Doprawić sosem z pomidorków daktylowych.
Sposób podania:
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację