Sałatka z owocami morza, karczochami i mango

Składniki

Karczochy Krojone

1000 g

Małże bez muszli

250 g

Krewetki

500 g

Mango

do smaku

Mięta

do smaku

Kolendra świeża

do smaku

Cebula czerwona

100 g

Oliwa

do smaku

Sok z limonki

do smaku

Sok z klementynki

do smaku

Sos Tabasco

do smaku

Sól

do smaku

Pieprz biały

do smaku

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Karczochy Krojone

1000 g

Małże bez muszli

250 g

Krewetki

500 g

Mango

do smaku

Mięta

do smaku

Kolendra świeża

do smaku

Cebula czerwona

100 g

Oliwa

do smaku

Sok z limonki

do smaku

Sok z klementynki

do smaku

Sos Tabasco

do smaku

Sól

do smaku

Pieprz biały

do smaku

Sposób przygotowania:

Karczochy krojone podsmażyć na oliwie z oliwek. Obrać i pokroić mango. Cebulę pokroić w plastry. Wymieszać składniki na sos, oliwę i przyprawy. Dodać karczochy, mango, czerwoną cebulę, małże i krewetki. Wszystko wymieszać i zostawić na 1 godzinę w lodówce do zamarynowania. 

Sposób podania:

Przed podaniem dodać posiekane zioła.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację