
Sałatka z owocami morza, karczochami i mango
Liczba porcji
10
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Karczochy Krojone
1000 g
Małże bez muszli
250 g
Krewetki
500 g
Mango
do smaku
Mięta
do smaku
Kolendra świeża
do smaku
Cebula czerwona
100 g
Oliwa
do smaku
Sok z limonki
do smaku
Sok z klementynki
do smaku
Sos Tabasco
do smaku
Sól
do smaku
Pieprz biały
do smaku
Sposób przygotowania:
Karczochy krojone podsmażyć na oliwie z oliwek. Obrać i pokroić mango. Cebulę pokroić w plastry. Wymieszać składniki na sos, oliwę i przyprawy. Dodać karczochy, mango, czerwoną cebulę, małże i krewetki. Wszystko wymieszać i zostawić na 1 godzinę w lodówce do zamarynowania.
Sposób podania:
Przed podaniem dodać posiekane zioła.
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację