Sałatka z pepitek z cieciorki i kukurydzy z awokado
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
400 g
Papryka świeża czerwona
50 g
Pomidory concasse
50 g
Creme fraiche
40 g
Czarne oliwki
20 g
Awokado
1/2 sztuki
Mango
1/3 sztuki
Limonka
1/2 sztuki
Oliwa z oliwek
wedle uznania
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.
Paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Dodać ugotowane Pepitki, szczypiorek, koperek, oliwę z oliwek, sok z limonki, sól i pieprz. Wszystkie składniki wymieszać.
Sposób podania:
Całość przełożyć na talerz i udekorować kawałkami awokado, mango, oliwkami z oliwek i creme fraiche.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację