Sałatka z Pepitek z cieciorki i kukurydzy z soczewicą i wędzonym twarogiem
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
250 g
Soczewica pakowana próżniowo
100 g
Seler naciowy
120 g
Czerwona porzeczka
50 g
Ser twaróg wędzony
150 g
Pomidor koktajlowy
100 g
Sumak
5 g
Miód
40 ml
Ocet winny
50 ml
Mięta
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą.
Seler i pomidory pokroić i połączyć z Pepitkami. Dodać porzeczkę, soczewicę, pokrojoną miętę oraz sumak. Całość zalać octem i miodem.
Sposób podania:
Podawać z wędzonym twarogiem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację