
Sałatka z pepitek z olejem porowym i tofu
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
120 g
Olej porowy Manufaktura Łagowski
50 ml
Ogórek zielony
2 sztuki
Rzodkiewki
2 sztuki
Groszek cukrowy
60 g
Pomidorki cherry
10 sztuk
Sałata
120 g
Tofu
100 g
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki ugotuj w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut, na koniec przelej zimną wodą, odstaw.
Pokrój warzywa, rozgrzej olej porowy.
Usmaż tofu. Całość dopraw solą i pieprzem.
Sposób podania:
Przełóż sałatki na talerz, polej olejem porowym.
Wideo:
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację