Sałatka z pieczonymi batatami
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Bataty krojone
120 g
Mix sałat
100 g
Koper włoski
20 g
Dowolne świeże owoce
120 g
Mango świeże
1/2 sztuki
Syrop z agawy
10 ml
Limonka
1/2 sztuki
Papryczka jalapeno
10 g
Olej ryżowy
do smaku
Jadalne kwiaty
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Obrać mango i zmiksować, następnie dodać soku z limonki i pokrojone jalapeno (ilość wg uznania w zależności od ostrości sosu). Podczas mieszania dodawać olej. Jeśli sos jest zbyt kwaśny, przełamać go odrobiną soku z agawy. Składniki wymieszać na gładką masę.
W części sosu zamarynować rozmrożone bataty i piec w temp. 190⁰C przez 12-15 minut. Pozostawić do ostudzenia.
Sałaty umyć , osuszyć i wymieszać z cienko pokrojonym koprem oraz z resztą dressingu (sosu). Doprawić do smaku.
Sposób podania:
Mix sałat rozłożyć na talerzu, udekorować batatami i kwiatami, a całość posypać sezamem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację