Sałatka z pieczonymi batatami

Składniki

Bataty krojone

120 g

Mix sałat

100 g

Koper włoski

20 g

Dowolne świeże owoce

120 g

Mango świeże

1/2 sztuki

Syrop z agawy

10 ml

Limonka

1/2 sztuki

Papryczka jalapeno

10 g

Olej ryżowy

do smaku

Jadalne kwiaty

do dekoracji

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Bataty krojone

120 g

Mix sałat

100 g

Koper włoski

20 g

Dowolne świeże owoce

120 g

Mango świeże

1/2 sztuki

Syrop z agawy

10 ml

Limonka

1/2 sztuki

Papryczka jalapeno

10 g

Olej ryżowy

do smaku

Jadalne kwiaty

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Obrać mango i zmiksować, następnie dodać soku z limonki i pokrojone jalapeno (ilość wg uznania w zależności od ostrości sosu). Podczas mieszania dodawać olej. Jeśli sos jest zbyt kwaśny, przełamać go odrobiną soku z agawy. Składniki wymieszać na gładką masę.

W części sosu zamarynować rozmrożone bataty i piec w temp. 190⁰C przez 12-15 minut. Pozostawić do ostudzenia.

Sałaty umyć , osuszyć i wymieszać z cienko pokrojonym koprem oraz z resztą dressingu (sosu). Doprawić do smaku.

Sposób podania:

Mix sałat rozłożyć na talerzu, udekorować batatami i kwiatami, a całość posypać sezamem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację