Sałatka z soczewicy, z wędzonym łososiem i sosem musztardowym
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Soczewica pakowana próżniowo
1000 g
Groszek zielony Minute®
1000 g
Łosoś wędzony
400 g
Jajko w koszulce
10 szt.
Rukola
wedle uznania
Musztarda dijon
80 g
Ocet balsamiczny biały
40 g
Oliwa
250 ml
Woda
100 ml
Sposób przygotowania:
Soczewicę wymieszać z nierozmrożonym groszkiem. Przygotować sos musztardowy. Na dno miseczki przelać trochę sosu, ułożyć soczewicę wymieszaną z groszkiem, kilka liści rukoli, wędzonego łososia i jajko w koszulce.
Sposób podania:
Posypać świeżo mielonym pieprzem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację