Sandacz z kaszą z warzywami
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Orkisz i jęczmień z warzywami
400 g
Puree z batatów 100% warzyw
200 g
Groszek cukrowy młody mrożony "Snow Peas"
50 g
Filet z sandacza
300 g
Fenkuł
1 szt.
Koper włoski
1 szt.
Seler naciowy
100 g
Śmietana 32%
100 ml
Oliwa cytrynowa
według uznania
Oliwa peperoncino
według uznania
Kolendra ziarno
według uznania
Sól, pieprz
Do smaku
Czarnuszka
Do smaku
Sposób przygotowania:
Orkisz i jęczmień (temp. wyjściowa -18°C) piec pod przykryciem w temp. 120°C przez 12-13 minut (para 80%).
Kolendrę utrzeć, wrzucić na patelnię i podgrzać. Dodać śmietanę i purée z batatów, doprawić solą i oliwą peperoncino. Całość podgrzewać 2 minuty do temp. 70°C.
Filet sandacza zamarynować w oliwie cytrynowej, soli i białym pieprzu. Usmażyć na ruszcie.
Fenkuł i seler cienko pokroić, posolić, dodać oliwę cytrynową i wymieszać z groszkiem cukrowym.
Sposób podania:
Na postumencie z kaszy ułożyć filet oraz sałatkę z fenkuła. Udekorować purée z batatów i posypać czarnuszką.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację