
Sea Bowl z kaszą jęczmienną
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kasza jęczmienna perłowa Service
1200 g
Jajka ugotowane na twardo
10 sztuk
Brokuły Minute®
400 g
Rzodkiewka
8 szt.
Małże bez muszli
400 g
Krewetki
30 szt.
Buraczki w kostkach pakowane próżniowo
300 g
Musztarda
3 łyżeczki
Ocet
50 ml
Olej słonecznikowy
50 ml
Kwaśna śmietana (lub jogurt)
600 ml
Siekany koperek
1 pęczek
Sól, pieprz
wg uznania
Sok z cytryny
wg uznania
Zioła
do dekoracji
Orzechy włoskie
do dekoracji
Rzeżucha
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Kaszę Jęczmienną pozostawić do rozmrożenia i podgrzać według uznania.
Buraki wymieszać z musztardą, octem, olejem oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Śmietanę i musztardę wymieszać na gładką masę, doprawić posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Brokuły zblanszować i opłukać w lodowatej wodzie. Rzodkiewki umyć i pokroić. Małże i krewetki zamarynować i przygotować według uznania.
Sposób podania:
Na talerzu ułożyć buraki, brokuły, małże, krewetki i jajka, posypać kaszą jęczmienną i doprawić kremem koperkowym. Udekorować dowolnymi ziołami, orzechami, rzeżuchą.
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację