Sernik dyniowy

Składniki

Ser twarogowy

750 g

Cukier

150 g

Cynamon

łyżeczka

Puree z dyni 100% warzyw

350 g

Śmietanka 36%

250 g

Żelatyna

28 g

Zimna woda

80 g

Ciastka owsiane

200 g

Masło

80 g

Dodatkowo

forma 24 cm

Liczba porcji

sernik (forma 24 cm)

Czas przygotowania

60 minut + 8 godzin

Składniki

Ser twarogowy

750 g

Cukier

150 g

Cynamon

łyżeczka

Puree z dyni 100% warzyw

350 g

Śmietanka 36%

250 g

Żelatyna

28 g

Zimna woda

80 g

Ciastka owsiane

200 g

Masło

80 g

Dodatkowo

forma 24 cm

Sposób przygotowania:

Żelatynę zalać 80 g wody i pozostawić do napęcznienia. Rozpuścić masło. Zblendować ciasteczka, wymieszać z rozpuszczonym masłem i dociskając wyłożyć na dno formy. Umieścić spód w lodówce. Śmietankę ubić na ¾ i odstawić. Puree z dyni podgrzać do 80 stopni, dodać żelatynę i cynamon, mieszać do rozpuszczenia żelatyny. W misie miksera umieścić twaróg z cukrem i wlewać partiami puree z dyni. Wyłączyć mikser i dodać ubitą śmietankę mieszając delikatnie szpatułą. Całość przelać na schłodzony spód i umieścić w lodówce na min. 8 godzin.

Sposób podania:

Zimowy sernik dyniowy podawaj udekorowany gwiazdkami anyżu i laskami cynamonu.

Autor przepisu: Julia Woźniak.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Puree z dyni 100% warzyw

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację