
Sernik dyniowy
Liczba porcji
sernik (forma 24 cm)
Czas przygotowania
60 minut + 8 godzin
Składniki
Ser twarogowy
750 g
Cukier
150 g
Cynamon
łyżeczka
Puree z dyni 100% warzyw
350 g
Śmietanka 36%
250 g
Żelatyna
28 g
Zimna woda
80 g
Ciastka owsiane
200 g
Masło
80 g
Dodatkowo
forma 24 cm
Sposób przygotowania:
Żelatynę zalać 80 g wody i pozostawić do napęcznienia. Rozpuścić masło. Zblendować ciasteczka, wymieszać z rozpuszczonym masłem i dociskając wyłożyć na dno formy. Umieścić spód w lodówce. Śmietankę ubić na ¾ i odstawić. Puree z dyni podgrzać do 80 stopni, dodać żelatynę i cynamon, mieszać do rozpuszczenia żelatyny. W misie miksera umieścić twaróg z cukrem i wlewać partiami puree z dyni. Wyłączyć mikser i dodać ubitą śmietankę mieszając delikatnie szpatułą. Całość przelać na schłodzony spód i umieścić w lodówce na min. 8 godzin.
Sposób podania:
Zimowy sernik dyniowy podawaj udekorowany gwiazdkami anyżu i laskami cynamonu.
Autor przepisu: Julia Woźniak.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację