Śledź posypany warzywami Brunoise
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Brunoise duet marchewki
80 g
Śledź
400 g
Ziemniaki
240 g
Cebula
200 g
Jabłko
100 g
Masło
50 g
Majonez porowy
80 g
Sól, pieprz
do smaku
Śmietanka
50 ml
Woda z ogórków kiszonych
150 ml
Woda
ok. 300 ml
Sposób przygotowania:
Ziemniaki umyć i wyciąć z nich beczułki, a następnie ułożyć w garnku i zalać wodą do poziomu przykrycia ziemniaków. Dodać 30 g masła i gotować do czasu, aż woda odparuje. Po ugotowaniu podsmażyć na patelni ziemniaki na pozostałym maśle do uzyskania złotego koloru.
Brunoise Duet Marchewki podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, ostudzić i zawekować z wodą od ogórków kiszonych.
Połowę cebuli pokroić w półksiężyce i przełożyć do miseczki. Dodać sól, pieprz, starte na grubych oczkach jabłko i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Drugą część cebuli pokroić cieniutko na krajalnicy i delikatnie posolić.
Sposób podania:
Śledzia ułożyć na talerzu, następnie cienko pokrojoną cebulę i kiszone warzywa. Obok ułożyć ziemniaki oraz majonez porowy. Na dodatkowym talerzyku można ułożyć cebulę z jabłkiem i śmietaną.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację