Śledź posypany warzywami Brunoise

Składniki

Brunoise duet marchewki

80 g

Śledź

400 g

Ziemniaki

240 g

Cebula

200 g

Jabłko

100 g

Masło

50 g

Majonez porowy

80 g

Sól, pieprz

do smaku

Śmietanka

50 ml

Woda z ogórków kiszonych

150 ml

Woda

ok. 300 ml

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Brunoise duet marchewki

80 g

Śledź

400 g

Ziemniaki

240 g

Cebula

200 g

Jabłko

100 g

Masło

50 g

Majonez porowy

80 g

Sól, pieprz

do smaku

Śmietanka

50 ml

Woda z ogórków kiszonych

150 ml

Woda

ok. 300 ml

Sposób przygotowania:

Ziemniaki umyć i wyciąć z nich beczułki, a następnie ułożyć w garnku i zalać wodą do poziomu przykrycia ziemniaków. Dodać 30 g masła i gotować do czasu, aż woda odparuje. Po ugotowaniu podsmażyć na patelni ziemniaki na pozostałym maśle do uzyskania złotego koloru.

Brunoise Duet Marchewki podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, ostudzić i zawekować z wodą od ogórków kiszonych.

Połowę cebuli pokroić w półksiężyce i przełożyć do miseczki. Dodać sól, pieprz, starte na grubych oczkach jabłko i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać.

Drugą część cebuli pokroić cieniutko na krajalnicy i delikatnie posolić.

Sposób podania:

Śledzia ułożyć na talerzu, następnie cienko pokrojoną cebulę i kiszone warzywa. Obok ułożyć ziemniaki oraz majonez porowy. Na dodatkowym talerzyku można ułożyć cebulę z jabłkiem i śmietaną.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację