Ślimaczki warzywne wege

Składniki

Cisto francuskie

1 arkusz

Ser tarty mozzarella lub cheddar

200 g

Brunoise duet marchewki

100 g

Brunoise duet cukinii

100 g

Brunoise brokuły

100 g

Brunoise kalafior

100 g

Jajko

1 szt.

Ser bursztyn

50 g

Orzeszki piniowe

do dekoracji

Suszony jarmuż

do dekoracji

Oliwa z oliwek

do dekoracji

Liczba porcji

20 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Cisto francuskie

1 arkusz

Ser tarty mozzarella lub cheddar

200 g

Brunoise duet marchewki

100 g

Brunoise duet cukinii

100 g

Brunoise brokuły

100 g

Brunoise kalafior

100 g

Jajko

1 szt.

Ser bursztyn

50 g

Orzeszki piniowe

do dekoracji

Suszony jarmuż

do dekoracji

Oliwa z oliwek

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Warzywa Brunoise wymieszać i rozłożyć na arkuszu ciasta francuskiego. Wierzch posypać startym serem. Ciasto zrolować i pokroić na plastry o grubości 2 cm.

Plastry rozłożyć na blaszce z pergaminem, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać wierzch startym serem bursztyn. Piec w 200°C ok. 15 minut, do momentu zarumienienia i rozpuszczenia się sera.

Sposób podania:

Serwować na ciepło lub zimno. Przed podaniem skropić oliwą z oliwek, udekorować orzeszkami piniowymi i suszonym jarmużem.

Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację