Ślimaczki warzywne wege
Liczba porcji
20 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Cisto francuskie
1 arkusz
Ser tarty mozzarella lub cheddar
200 g
Brunoise duet marchewki
100 g
Brunoise duet cukinii
100 g
Brunoise brokuły
100 g
Brunoise kalafior
100 g
Jajko
1 szt.
Ser bursztyn
50 g
Orzeszki piniowe
do dekoracji
Suszony jarmuż
do dekoracji
Oliwa z oliwek
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Warzywa Brunoise wymieszać i rozłożyć na arkuszu ciasta francuskiego. Wierzch posypać startym serem. Ciasto zrolować i pokroić na plastry o grubości 2 cm.
Plastry rozłożyć na blaszce z pergaminem, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać wierzch startym serem bursztyn. Piec w 200°C ok. 15 minut, do momentu zarumienienia i rozpuszczenia się sera.
Sposób podania:
Serwować na ciepło lub zimno. Przed podaniem skropić oliwą z oliwek, udekorować orzeszkami piniowymi i suszonym jarmużem.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację