
Snack z ryżem warzywami i cheddarem na pikantnym sosie pomidorowym z chipsami z nori
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Snack z ryżem, warzywami i cheddarem
10 szt.
Pomidor śliwkowy
200 g
Miks pestek do sałatek
30 g
Arkusz wodorostów nori
3 szt.
Olej rzepakowy do smażenia
1000 ml
Sos Tabasco
do smaku
Oliwa z oliwek extra vergine
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Snack z ryżem, warzywami i cheddarem upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.
W międzyczasie zblendować pomidory z tabasco, oliwą, solą. Przetrzeć przez sito na gładki krem. Płatki nori usmażyć na oleju, a następnie odtłuścić na papierze. Miks pestek podpiec w piekarniku z odrobiną oleju i soli w temperaturze 180°C przez 4 minuty.
Sposób podania:
Talerz posmarować pikantnym sosem pomidorowym, na nim rozłożyć przekąski i udekorować prażonym miksem pestek oraz chipsami z nori.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację