Snack z ryżem warzywami i cheddarem na pikantnym sosie pomidorowym z chipsami z nori

Składniki

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem

10 szt.

Pomidor śliwkowy

200 g

Miks pestek do sałatek

30 g

Arkusz wodorostów nori

3 szt.

Olej rzepakowy do smażenia

1000 ml

Sos Tabasco

do smaku

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem

10 szt.

Pomidor śliwkowy

200 g

Miks pestek do sałatek

30 g

Arkusz wodorostów nori

3 szt.

Olej rzepakowy do smażenia

1000 ml

Sos Tabasco

do smaku

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

W międzyczasie zblendować pomidory z tabasco, oliwą, solą. Przetrzeć przez sito na gładki krem. Płatki nori usmażyć na oleju, a następnie odtłuścić na papierze. Miks pestek podpiec w piekarniku z odrobiną oleju i soli w temperaturze 180°C przez 4 minuty.

Sposób podania:

Talerz posmarować pikantnym sosem pomidorowym, na nim rozłożyć przekąski i udekorować prażonym miksem pestek oraz chipsami z nori.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację