Snack z ryżem, warzywami i cheddarem na sałacie z pomidorami

Składniki

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem

30 szt.

Sałata karbowana

500 g

Pomidor koktajlowy

300 g

Ser tarty

50 g

Orzechy włoskie

50 g

Oregano

do smaku

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem

30 szt.

Sałata karbowana

500 g

Pomidor koktajlowy

300 g

Ser tarty

50 g

Orzechy włoskie

50 g

Oregano

do smaku

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, doprawić oliwą, solą, pieprzem, oregano, startym serem i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 minut. Sałatę doprawić oliwą, solą i pieprzem.

Sposób podania:

Snacki z ryżem podawać w głębokim talerzu na sałacie. Całość udekorować pieczonymi pomidorkami i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację