Snack ze szpinakiem i provolone z kurkumowym majonezem i krewetkami

Składniki

Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone

30 szt.

Majonez

100 g

Kurkuma

3 g

Wstępnie ugotowane krewetki

150 g

Pomidor koktajlowy

4 szt.

Cytryna

1 szt.

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone

30 szt.

Majonez

100 g

Kurkuma

3 g

Wstępnie ugotowane krewetki

150 g

Pomidor koktajlowy

4 szt.

Cytryna

1 szt.

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Snack ze szpinakiem i serem provolone upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Do gotującej się wody dodać pomidory i gotować przez 2 minuty, a następnie zahartować zimną wodą. Pomidory obrać ze skórki, rozłożyć na blaszce na papierze i suszyć w piekarniku w wysokiej temperaturze przez 25 sekund. Majonez połączyć z kurkumą, cytryną i zmiksować na gładką masę.

Sposób podania:

Majonezem z kurkumą posmarować talerz, na wierzchu ułożyć upieczone snacki i przełożyć krewetkami. Danie udekorować liśćmi ze skórki pomidora i skórką startą z cytryny.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację