Snack ze szpinakiem i provolone z kurkumowym majonezem i krewetkami
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone
30 szt.
Majonez
100 g
Kurkuma
3 g
Wstępnie ugotowane krewetki
150 g
Pomidor koktajlowy
4 szt.
Cytryna
1 szt.
Oliwa z oliwek extra vergine
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Snack ze szpinakiem i serem provolone upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.
Do gotującej się wody dodać pomidory i gotować przez 2 minuty, a następnie zahartować zimną wodą. Pomidory obrać ze skórki, rozłożyć na blaszce na papierze i suszyć w piekarniku w wysokiej temperaturze przez 25 sekund. Majonez połączyć z kurkumą, cytryną i zmiksować na gładką masę.
Sposób podania:
Majonezem z kurkumą posmarować talerz, na wierzchu ułożyć upieczone snacki i przełożyć krewetkami. Danie udekorować liśćmi ze skórki pomidora i skórką startą z cytryny.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację