Śniadaniowy mix kasz z cieciorką, jarmużem i jajkiem poche
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek
200 g
Czosnek
20 g
Gałka muszkatołowa
2 ząbki
Tymianek
1 łyżeczka
Jajko
do smaku
Oliwa pietruszkowa
1 szt.
Sól, pieprz
10 ml
Sposób przygotowania:
Na oliwie pietruszkowej zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek, dodać mix kasz, doprawić solą, tymiankiem, pieprzem i gałką muszkatołową.
Jajko przygotować w formie poche.
Sposób podania:
Przygotowaną kaszę uformować przy pomocy ringu, na wierzchu ułożyć jajko poche. Całość skropić oliwą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację