Spring rolls z mango i marchewką
Liczba porcji
20 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
250 g
Kiełki fasoli Mung
150 g
Marchewka tarta pakowana próżniowo
220 g
Mango
1 sztuka
Ogórek świeży
1 sztuka
Papier ryżowy
20 sztuk
Liście sałaty - rollo rosso
20 sztuk
Listki mięty
40 sztuk
Sos Hoisin
5 łyżek
Wino czerwone
200 ml
Miód
3 łyżki
Olej sezamowy
3 łyżki
Sok z limonki
100 ml
Sezam
3 łyżki
Świeże chilli
1 sztuka
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Zachować proporcje 5:1. Następnie przepłukać zimną wodą, wymieszać z sosem hoisin i odstawić.
Ogórek i mango pokroić w julienne.
Papier ryżowy zamoczyć w zimnej wodzie, odsączyć z nadmiaru wody. Na papierze ryżowym ułożyć liść sałaty, 1-2 łyżeczki wcześniej przygotowanych Pepitek, mango, marchew, kiełki fasoli, ogórek i kilka liści mięty. Złożyć boki i zwinąć ściśle.
Sos: Wymieszać wszystkie składniki i doprawić do smaku posiekanym chili.
Sposób podania:
Spring rolls serwować przecięte na pół z sosem w osobnym naczyniu.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację