Stek ze schabu na pieczarkach
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Pieczarki krojone w zalewie
500 g
Kotlety wieprzowe
4 szt.
Masło
100 g
Czosnek
1/2 główki
Olej słonecznikowy
według uznania
Przyprawa do wieprzowiny
według uznania
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Kotlety wieprzowe zamarynować w przyprawach z dodatkiem oleju i czosnku i odstawić na około 2 godziny. Pieczarki odcedzić i przesmażyć na maśle. Doprawić solą. Na tak przygotowane pieczarki ułożyć usmażone na oleju kotlety wieprzowe. Stek może być serwowany z pieczonymi ziemniakami z dodatkiem warzyw z wody.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację