Stir-fry z Pepitkami z grochu i cukinii
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii
250 g
Kapusta pak choi
200 g
Szpinak świeży
100 g
Cebula
60 g
Papryka świeża
100 g
Grzyby shimeji
100 g
Szczypiorek
20 g
Olej sezamowy
50 ml
Sos sojowy
80 ml
Czosnek świeży
do smaku
Imbir świeży
do smaku
Papryka chili
do smaku
Sezam
według uznania
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.
Czosnek, chilli i imbir podsmażyć w woku na oleju sezamowym. Następnie dodać pak choi, szpinak, cebulę, grzyby oraz paprykę i chwilę podsmażyć. Pepitki połączyć z podsmażonymi składnikami, dodać resztę oleju sezamowego i sos sojowy.
Sezam uprażyć na suchej patelni.
Sposób podania:
Całość posypać sezamem i szczypiorkiem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację