Tacos z falafelem, papryką podsmażaną i sosem cheddarowym

Składniki

Falafel z cieciorki i kukurydzy

30 szt.

Papryka w paskach podsmażana

500 g

Sos cheddarowy

200 g

Miks sałat

200 g

Sos słodko-kwaśny

100 g

Tacos

10 szt.

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

Falafel z cieciorki i kukurydzy

30 szt.

Papryka w paskach podsmażana

500 g

Sos cheddarowy

200 g

Miks sałat

200 g

Sos słodko-kwaśny

100 g

Tacos

10 szt.

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól

do smaku

Sposób przygotowania:

Falafel upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Paprykę w paskach podsmażaną przygotować według instrukcji na opakowaniu.

Sałatę wymieszać z oliwą i solą. Tacos wypełnić przygotowaną mieszanką sałat, Falafelami, papryką, sosem cheddarowym i sosem słodko-kwaśnym.

Sposób podania:

Majonezem z kurkumą posmarować talerz, na wierzchu ułożyć upieczone snacki i przełożyć krewetkami. Danie udekorować liśćmi ze skórki pomidora i skórką startą z cytryny.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację