Tacos z falafelem, papryką grillowaną i sosem cheddarowym
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
Falafel z cieciorki i kukurydzy
30 szt.
Duet grillowanej papryki w paskach Service+
500 g
Sos cheddarowy
200 g
Miks sałat
200 g
Sos słodko-kwaśny
100 g
Tacos
10 szt.
Oliwa z oliwek extra vergine
do smaku
Sól
do smaku
Sposób przygotowania:
Falafel upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut lub usmażyć we fryturze zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Duet papryki grillowanej przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Sałatę wymieszać z oliwą i solą. Tacos wypełnić przygotowaną mieszanką sałat, Falafelami, papryką, sosem cheddarowym i sosem słodko-kwaśnym.
Sposób podania:
Majonezem z kurkumą posmarować talerz, na wierzchu ułożyć upieczone snacki i przełożyć krewetkami. Danie udekorować liśćmi ze skórki pomidora i skórką startą z cytryny.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację