Tajska sałatka z białą fasolą i pestkami dyni
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Biała fasola pakowana próżniowo
700 g
Ogórek zielony
1 szt.
Papryczka chili świeża
1 szt.
Awokado
1 szt.
Czosnek
2 szt.
Imbir
2 szt.
Trawa cytrynowa
20 g
Pestki dyni
1 szt.
Świeża bazylia
100 g
Sposób przygotowania:
Posiekać czosnek oraz trawę cytrynową. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć imbir. Dodać posiekaną bazylię oraz uprażone na patelni pestki dyni. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odcedzić fasolę, pokroić ogórek, papryczkę chili, cebulę w pióra oraz awokado w cienkie paski.
Sposób podania:
Wszystkie składniki wymieszać, połączyć z sosem i skropić oliwą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację