Tajska sałatka z białą fasolą i pestkami dyni

Składniki

Biała fasola pakowana próżniowo

700 g

Ogórek zielony

1 szt.

Papryczka chili świeża

1 szt.

Awokado

1 szt.

Czosnek

2 szt.

Imbir

2 szt.

Trawa cytrynowa

20 g

Pestki dyni

1 szt.

Świeża bazylia

100 g

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Biała fasola pakowana próżniowo

700 g

Ogórek zielony

1 szt.

Papryczka chili świeża

1 szt.

Awokado

1 szt.

Czosnek

2 szt.

Imbir

2 szt.

Trawa cytrynowa

20 g

Pestki dyni

1 szt.

Świeża bazylia

100 g

Sposób przygotowania:

Posiekać czosnek oraz trawę cytrynową. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć imbir. Dodać posiekaną bazylię oraz uprażone na patelni pestki dyni. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odcedzić fasolę, pokroić ogórek, papryczkę chili, cebulę w pióra oraz awokado w cienkie paski. 

Sposób podania:

Wszystkie składniki wymieszać, połączyć z sosem i skropić oliwą.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Biała fasola pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację