Tarta z pieczarkami z serem Roquefort
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
50 minut
Składniki
Pieczarki krojone w zalewie
450 g
Masło
30 g
Ser Roquefort
150 g
Jajka
3 szt.
Śmietana
250 ml
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do temp. 200°C.
Ciasto francuskie rozłożyć w formie do tarty, nakłuć widelcem i włożyć do piekarnika na ok. 10 minut. Roztopić masło i podsmażyć pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podsmażone pieczarki wyłożyć na wyjęte z piekarnika ciasto. W salaterce wymieszać jajka, śmietanę i ser Roquefort, masę wylać na ciasto wyłożone pieczarkami.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C na około 30 minut.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację