Tatar ze śledziem, kompresowany burak i Brunoise Duet Marchewki
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Brunoise duet marchewki
100 g
Buraczki w kostkach pakowane próżniowo
100 g
Śledzie matias w oleju
100 g
Awokado
60 g
Mleko kokosowe
100 ml
Granat
1 szt.
Rydze marynowane
60 g
Minikiwi
30 g
Olej lniany
50 ml
Sól, pieprz
do smaku
Ocet jabłkowy
do smaku
Sposób przygotowania:
Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w drobną kostkę. Dodać połowę buraczków z zalewą i wszystko doprawić do smaku. Wymieszać i zamknąć w szczelnym naczyniu, aby śledzie przeszły smakiem buraków.
Warzywa Brunoise gotować w wodzie lub według sposobu przygotowania rekomendowanym na opakowaniu i wymieszać z ziarnami granatu. Następnie doprawić do smaku.
W głębokim naczyniu wymieszać resztę buraków z mlekiem kokosowym i zmiksować na jednolitą masę.
Do marynowanych śledzi z burakami dodać przyprawy i olej oraz ocet, a także pokrojone w kostkę awokado.
Sposób podania:
Marynowane śledzie z burakami wyłożyć na płaski lub głęboki talerz. Wykończyć buraczanym musem, rydzami, dodać warzywa z granatem oraz minikiwi.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Michała Górę.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację