Tatar ze śledziem, kompresowany burak i Brunoise Duet Marchewki

Składniki

Brunoise duet marchewki

100 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

100 g

Śledzie matias w oleju

100 g

Awokado

60 g

Mleko kokosowe

100 ml

Granat

1 szt.

Rydze marynowane

60 g

Minikiwi

30 g

Olej lniany

50 ml

Sól, pieprz

do smaku

Ocet jabłkowy

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Brunoise duet marchewki

100 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

100 g

Śledzie matias w oleju

100 g

Awokado

60 g

Mleko kokosowe

100 ml

Granat

1 szt.

Rydze marynowane

60 g

Minikiwi

30 g

Olej lniany

50 ml

Sól, pieprz

do smaku

Ocet jabłkowy

do smaku

Sposób przygotowania:

Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w drobną kostkę. Dodać połowę buraczków z zalewą i wszystko doprawić do smaku. Wymieszać i zamknąć w szczelnym naczyniu, aby śledzie przeszły smakiem buraków.

Warzywa Brunoise gotować w wodzie lub według sposobu przygotowania rekomendowanym na opakowaniu i wymieszać z ziarnami granatu. Następnie doprawić do smaku.

W głębokim naczyniu wymieszać resztę buraków z mlekiem kokosowym i zmiksować na jednolitą masę.

Do marynowanych śledzi z burakami dodać przyprawy i olej oraz ocet, a także pokrojone w kostkę awokado.

Sposób podania:


Marynowane śledzie z burakami wyłożyć na płaski lub głęboki talerz. Wykończyć buraczanym musem, rydzami, dodać warzywa z granatem oraz minikiwi.

Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Michała Górę.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację