Tortilla z falafelem i warzywami
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Falafel z cieciorki i kukurydzy
12 szt.
Papryka w paskach podsmażana
100 g
Tortilla
3 placki
Mix sałat
50 g
Ogórek zielony
20 g
Kwaśna śmietana (lub jogurt)
12 szt.
Awokado
100 g
Sok z cytryny
100 g
Sól, pieprz
1 szt.
Czosnek
do smaku
Sposób przygotowania:
Falafele (temp. wyjściowa -18°C) piec przez 8 minut w piecu w temp. 210°C lub smażyć na patelni (temp. wyjściowa -18°C) przez 3 minuty na rozgrzanym oleju.
Pomidorki cherry, ogórek, cebulę, awokado pokroić w plastry i skropić cytryną, aby warzywa nie ściemniały. Paprykę delikatnie podsmażyć do momentu rozmrożenia. Śmietanę doprawić, solą, pieprzem i czosnkiem.
Tortillę lekko zgrillować – podgrzać.
Sposób podania:
Tortillę przeciąć na pół i zawinąć rożki. Posmarować lekko śmietaną i napełnić wszystkimi składnikami. Osobno podać resztę kwaśnej śmietany.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację