Vegan blanc z Pepitkami

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

250 g

Napój migdałowy

750 ml

Cukier

300 g

Ekstrakt z wanilii

1 łyżeczka

Ananas

500 g

Rum kokosowy

według uznania

Migdały

200 g

Cukier waniliowy

100 g

Mikro zioła

do dekoracji

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

250 g

Napój migdałowy

750 ml

Cukier

300 g

Ekstrakt z wanilii

1 łyżeczka

Ananas

500 g

Rum kokosowy

według uznania

Migdały

200 g

Cukier waniliowy

100 g

Mikro zioła

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Napój migdałowy wymieszać z 100 g cukru i ekstraktem wanilii. Zagotować i dodać Pepitki. Gotować 8 minut regularnie mieszając. Tak powstałą masę przełożyć do okrągłych foremek.

Ananasa pokroić na kawałki.

Pozostały cukier podgrzać z rumem kokosowym i gotować, aż cukier się rozpuści. Dodać ananasa i dokładnie wymieszać.

Migdały grubo posiekać i zrumienić na patelni. Dodać cukier waniliowy i mieszać, aż cukier się lekko skarmelizuje. Przełożyć do GN i schłodzić. Masę zmiksować krótko w robocie kuchennym.

Sposób podania:

Pepitki wyjąć z foremek, ułożyć na talerzu razem z rumem, ananasem i migdałami. Udekorować mikro ziołami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację