Vegan blanc z Pepitkami
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
250 g
Napój migdałowy
750 ml
Cukier
300 g
Ekstrakt z wanilii
1 łyżeczka
Ananas
500 g
Rum kokosowy
według uznania
Migdały
200 g
Cukier waniliowy
100 g
Mikro zioła
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Napój migdałowy wymieszać z 100 g cukru i ekstraktem wanilii. Zagotować i dodać Pepitki. Gotować 8 minut regularnie mieszając. Tak powstałą masę przełożyć do okrągłych foremek.
Ananasa pokroić na kawałki.
Pozostały cukier podgrzać z rumem kokosowym i gotować, aż cukier się rozpuści. Dodać ananasa i dokładnie wymieszać.
Migdały grubo posiekać i zrumienić na patelni. Dodać cukier waniliowy i mieszać, aż cukier się lekko skarmelizuje. Przełożyć do GN i schłodzić. Masę zmiksować krótko w robocie kuchennym.
Sposób podania:
Pepitki wyjąć z foremek, ułożyć na talerzu razem z rumem, ananasem i migdałami. Udekorować mikro ziołami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację