Vegeburger Falafel z papryką grillowaną

Składniki

Yummy Vegeburger Falafel

1 sztuka

Duet grillowanej papryki w paskach Service+

40 g

Buraczki czerwone w plastrach pakowane próżniowo

30 g

Bułka Bajgel

1 sztuka

Ogórki piklowane

30 g

Ziarna kolendry

5 g

Majonez kolendrowy wegański

40 g

Kolendra świeża

15 g

Sałata rzymska

1 listek

Świeże chilli

1 sztuka

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Yummy Vegeburger Falafel

1 sztuka

Duet grillowanej papryki w paskach Service+

40 g

Buraczki czerwone w plastrach pakowane próżniowo

30 g

Bułka Bajgel

1 sztuka

Ogórki piklowane

30 g

Ziarna kolendry

5 g

Majonez kolendrowy wegański

40 g

Kolendra świeża

15 g

Sałata rzymska

1 listek

Świeże chilli

1 sztuka

Sposób przygotowania:

Vegeburger Falafel rozmrozić w temp. +3⁰C i smażyć w piecu w temp. 210⁰C przez 8 minut.

Paprykę podsmażyć na suchej patelni przez 7-8 minut. Ziarna kolendry rozetrzeć i dodać do buraków.

Pikle odsączyć i pokroić w plastry, a cebulę pokroić w piórka. Majonez wegański połączyć ze świeżą, drobno posiekaną kolendrą. Bułkę przekroić na pół i podpiec w piekarniku lub na patelni.

Sposób podania:

Posmarować każdą przekrojoną stronę bułki majonezem, następnie na dolną część nałożyć poszarpana sałatę, buraki i pikle. Na warzywa położyć upieczonego vegeburgera, podsmażoną papryczkę i cebulę. Doprawić do smaku. Na wierzch położyć górną część bułki.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację