Vegeburger Falafel z papryką grillowaną
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Falafel
1 sztuka
Duet grillowanej papryki w paskach Service+
40 g
Buraczki czerwone w plastrach pakowane próżniowo
30 g
Bułka Bajgel
1 sztuka
Ogórki piklowane
30 g
Ziarna kolendry
5 g
Majonez kolendrowy wegański
40 g
Kolendra świeża
15 g
Sałata rzymska
1 listek
Świeże chilli
1 sztuka
Sposób przygotowania:
Vegeburger Falafel rozmrozić w temp. +3⁰C i smażyć w piecu w temp. 210⁰C przez 8 minut.
Paprykę podsmażyć na suchej patelni przez 7-8 minut. Ziarna kolendry rozetrzeć i dodać do buraków.
Pikle odsączyć i pokroić w plastry, a cebulę pokroić w piórka. Majonez wegański połączyć ze świeżą, drobno posiekaną kolendrą. Bułkę przekroić na pół i podpiec w piekarniku lub na patelni.
Sposób podania:
Posmarować każdą przekrojoną stronę bułki majonezem, następnie na dolną część nałożyć poszarpana sałatę, buraki i pikle. Na warzywa położyć upieczonego vegeburgera, podsmażoną papryczkę i cebulę. Doprawić do smaku. Na wierzch położyć górną część bułki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację