Vegeburger z buraczkami i kozim serem

Składniki

Yummy Vegeburger Texas

1 sztuka

Buraczki czerwone w plastrach pakowane próżniowo

50 g

Kozi ser

50 g

Bułka pszenna z sezamem

1 sztuka

Rukola

20 g

Masło

10 g

Ekologiczny koncentrat buraczany

5 ml

Żółtka

2 sztuki

Musztarda

10 g

Olej rzepakowy

200 ml

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Yummy Vegeburger Texas

1 sztuka

Buraczki czerwone w plastrach pakowane próżniowo

50 g

Kozi ser

50 g

Bułka pszenna z sezamem

1 sztuka

Rukola

20 g

Masło

10 g

Ekologiczny koncentrat buraczany

5 ml

Żółtka

2 sztuki

Musztarda

10 g

Olej rzepakowy

200 ml

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

1. Przygotować majonez z buraka: ubić żółtka i powoli dodawać olej, a następnie dodać musztardę i resztę składników. Ubijać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Sos przełożyć do rękawa cukierniczego.

2. Bułkę podsmażyć na suchej patelni do momentu zarumienienia.

3. Yummy Vegeburger Texas usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.

4. Na spodzie bułki rozprowadzić sos oraz ułożyć rukolę, plastry buraka oraz wegeburgera.

5. Następnie ułożyć kozi ser i przypalić go palnikiem, aż ser się zarumieni.

6. Na kozim serze ułożyć kolejną warstwę rukoli i sosu. Całość zamknąć drugą połówką bułki.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację