Vegeburger z buraczkami i kozim serem
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Texas
1 sztuka
Buraczki czerwone w plastrach pakowane próżniowo
50 g
Kozi ser
50 g
Bułka pszenna z sezamem
1 sztuka
Rukola
20 g
Masło
10 g
Ekologiczny koncentrat buraczany
5 ml
Żółtka
2 sztuki
Musztarda
10 g
Olej rzepakowy
200 ml
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
1. Przygotować majonez z buraka: ubić żółtka i powoli dodawać olej, a następnie dodać musztardę i resztę składników. Ubijać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Sos przełożyć do rękawa cukierniczego.
2. Bułkę podsmażyć na suchej patelni do momentu zarumienienia.
3. Yummy Vegeburger Texas usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.
4. Na spodzie bułki rozprowadzić sos oraz ułożyć rukolę, plastry buraka oraz wegeburgera.
5. Następnie ułożyć kozi ser i przypalić go palnikiem, aż ser się zarumieni.
6. Na kozim serze ułożyć kolejną warstwę rukoli i sosu. Całość zamknąć drugą połówką bułki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację