Vegeburger z jajkiem sadzonym i awokado
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Falafel
1 sztuka
Bułka pszenna z sezamem
1 sztuka
Jajko
1 sztuka
Sałata
20 g
Awokado
30 g
Masło
10 g
Kolendra świeża
do dekoracji
Żółtka
2 sztuki
Musztarda
10 g
Olej porowy
200 ml
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
1. Przygotować majonez porowy: ubić żółtka i powoli dodawać olej, a następnie dodać musztardę i resztę składników. Ubijać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Sos przełożyć do rękawa cukierniczego.
2. Bułkę podsmażyć na suchej patelni do momentu zarumienienia.
3. Yummy Vegeburger usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.
4. Jajko usmażyć na maśle do momentu ścięcia.
5. Na spodzie bułki rozprowadzić sos oraz ułożyć sałatę, vegeburgera, plastry pokrojonego awokado oraz sadzone jajko.
6. Burgera udekorować sosem i kolendrą. Całość zamknąć drugą połówką bułki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację