Vegeburger z jajkiem sadzonym i awokado

Składniki

Yummy Vegeburger Falafel

1 sztuka

Bułka pszenna z sezamem

1 sztuka

Jajko

1 sztuka

Sałata

20 g

Awokado

30 g

Masło

10 g

Kolendra świeża

do dekoracji

Żółtka

2 sztuki

Musztarda

10 g

Olej porowy

200 ml

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Yummy Vegeburger Falafel

1 sztuka

Bułka pszenna z sezamem

1 sztuka

Jajko

1 sztuka

Sałata

20 g

Awokado

30 g

Masło

10 g

Kolendra świeża

do dekoracji

Żółtka

2 sztuki

Musztarda

10 g

Olej porowy

200 ml

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

1. Przygotować majonez porowy: ubić żółtka i powoli dodawać olej, a następnie dodać musztardę i resztę składników. Ubijać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Sos przełożyć do rękawa cukierniczego.

2. Bułkę podsmażyć na suchej patelni do momentu zarumienienia.

3. Yummy Vegeburger usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.

4. Jajko usmażyć na maśle do momentu ścięcia.

5. Na spodzie bułki rozprowadzić sos oraz ułożyć sałatę, vegeburgera, plastry pokrojonego awokado oraz sadzone jajko.

6. Burgera udekorować sosem i kolendrą. Całość zamknąć drugą połówką bułki.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację