Vegeburger z Pepitkami z czerwonej soczewicy i serkiem mascarpone
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Falafel
1 sztuka
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
50 g
Serek mascarpone
20 g
Marchewki 3 kolory
80 g
Patison zielony mini
20 g
Masło
20 g
Natka pietruszki
5 g
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
1. Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie, następnie przepłukać zimną wodą i odstawić.
2. Yummy Vegeburger usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.
3. Warzywa zblanszować na maśle i odstawić.
4. Wykorzystując tę samą patelnię podsmażyć Pepitki, dodać mascarpone i pietruszkę. Smażyć do momentu połączenia składników.
5. Składniki ułożyć na talerzu. Danie podawać na ciepło.
6. Gotowe!
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację