Vegeburger z Pepitkami z czerwonej soczewicy i serkiem mascarpone

Składniki

Yummy Vegeburger Falafel

1 sztuka

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

50 g

Serek mascarpone

20 g

Marchewki 3 kolory

80 g

Patison zielony mini

20 g

Masło

20 g

Natka pietruszki

5 g

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Yummy Vegeburger Falafel

1 sztuka

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

50 g

Serek mascarpone

20 g

Marchewki 3 kolory

80 g

Patison zielony mini

20 g

Masło

20 g

Natka pietruszki

5 g

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

1. Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie, następnie przepłukać zimną wodą i odstawić.

2. Yummy Vegeburger usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.

3. Warzywa zblanszować na maśle i odstawić.

4. Wykorzystując tę samą patelnię podsmażyć Pepitki, dodać mascarpone i pietruszkę. Smażyć do momentu połączenia składników.

5. Składniki ułożyć na talerzu. Danie podawać na ciepło.

6. Gotowe!

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację