Warzywa faszerowane kaszą Bonduelle
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kasza gryczana w warzywami
300 g
Orkisz i jęczmień z warzywami
300 g
Papryka czerwona
1 szt.
Papryka żółta
1 szt.
Cukinia zielona
1 szt.
Cebula biała
1 szt.
Ser feta
200 g
Oliwa z oliwek extra virgin
60 g
Czosnek świeży
2 ząbki
Orzechy włoskie
60 g
Sól
do smaku
Zioła prowansalskie
do smaku
Kmin rzymski
do smaku
Sposób przygotowania:
Orkisz i jęczmień (temp. wyjściowa -18°C) piec pod przykryciem w temp. 120°C przez 12-13 minut (para 80%).
Kaszę gryczaną (temp. wyjściowa -18°C) piec pod przykryciem w temp. 120°C przez 15-20 minut (para 80%).
Papryki przeciąć na pół i usunąć ziarenka. Następnie posolić i po chwili osuszyć papierowym ręcznikiem. Tę samą czynność powtórzyć z cukinią. Pokrojoną cebulę i posiekany czosnek podsmażyć na oliwie, następnie wymieszać z kaszą, serem feta i orzechami. Doprawić według uznania solą, kminkiem i ziołami.
Paprykę i cukinię napełnić farszem i zapiekać przez ok. 8-10 minut w piecu w kombinacji pary.
Sposób podania:
Przygotowane faszerowane warzywa można podawać jako side dish lub w formie bankietowej. Podawać na ciepło z dowolnymi sosami, np. paprykowym lub pomidorowym.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację