Warzywa w tempurze z miętową ricottą

Składniki

Ser Ricotta

280 g

Świeża mięta

50 g

Warzywa w tempurze

400 g

Oliwa z oliwek

wedle uznania

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Ser Ricotta

280 g

Świeża mięta

50 g

Warzywa w tempurze

400 g

Oliwa z oliwek

wedle uznania

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Ser przełożyć do miski. Dodać świeżą, drobno posiekaną miętę, oliwę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać dokładnie, aby konsystencja była jednolita. Warzywa w tempurze usmażyć zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Sprawdź technikę frytowania »

Sposób podania:

Porcje sera ułożyć na talerzu. Obok ułożyć świeżo usmażone warzywa.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Warzywa w tempurze

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację