Warzywa w tempurze z miętową ricottą
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Ser Ricotta
280 g
Świeża mięta
50 g
Warzywa w tempurze
400 g
Oliwa z oliwek
wedle uznania
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Ser przełożyć do miski. Dodać świeżą, drobno posiekaną miętę, oliwę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać dokładnie, aby konsystencja była jednolita. Warzywa w tempurze usmażyć zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Sposób podania:
Porcje sera ułożyć na talerzu. Obok ułożyć świeżo usmażone warzywa.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację