Warzywne Pepitki z oliwą porową
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
200 g
Brokuły Minute®
120 g
Groszek cukrowy młody mrożony "Snow Peas"
100 g
Puree z marchewki 100% warzyw
250 g
Cukinia mini
1 sztuka
Rzodkiewki
5 sztuk
Parmezan tarty
50 g
Grecka oliwa z oliwek
50 ml
Orzeszki piniowe
20 g
Olej rzepakowy
40 ml
Masło
40 g
Papryka chili
do smaku
Sól
do smaku
Kumin
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.
Puree z marchewki podgrzać na oleju minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu. Dodać Pepitki, tarty parmezan, chili, sól i kumin.
Groszek cukrowy rozmrozić, podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu i podsmażyć na maśle z pozostałymi warzywami. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni i połączyć z warzywami.
Sposób podania:
Puree z Pepitkami ułożyć na talerzu i na wierzchu rozłożyć warzywa. Polać oliwą porową.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację