Wegański smalec z fasoli

Składniki

Biała fasola pakowana próżniowo

425 g

Cebula

2 szt.

Jabłko

1 szt.

Liść laurowy

2 szt.

Ziele angielskie

1 szt.

Goździki

do smaku

Jałowiec

do smaku

Majeranek

1/2 łyżeczki

Lubczyk

1/4 łyżeczki

Sos sojowy

1 łyżeczka

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Biała fasola pakowana próżniowo

425 g

Cebula

2 szt.

Jabłko

1 szt.

Liść laurowy

2 szt.

Ziele angielskie

1 szt.

Goździki

do smaku

Jałowiec

do smaku

Majeranek

1/2 łyżeczki

Lubczyk

1/4 łyżeczki

Sos sojowy

1 łyżeczka

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Cebulę i jabłko pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i dodać posiekaną cebulkę oraz jabłko wraz z zielem, jałowcem, goździkiem i liśćmi laurowymi. Smażyć na małym ogniu do czasu, aż cebulka będzie złota, a jabłka miękkie. Zmiksować fasolę razem z sosem sojowym, majerankiem, sporą szczyptą pieprzu, soli i 1/4 szklanki zimnej wody, odstawić. Z podsmażonej cebulki i jabłka wyłowić przyprawy. Cebulkę i jabłko dodać do zmiksowanej fasoli. Delikatnie zmiksować.

Sposób podania:

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzone.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Biała fasola pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację