Wegański smalec z fasoli
Liczba porcji
4
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Biała fasola pakowana próżniowo
425 g
Cebula
2 szt.
Jabłko
1 szt.
Liść laurowy
2 szt.
Ziele angielskie
1 szt.
Goździki
do smaku
Jałowiec
do smaku
Majeranek
1/2 łyżeczki
Lubczyk
1/4 łyżeczki
Sos sojowy
1 łyżeczka
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę i jabłko pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i dodać posiekaną cebulkę oraz jabłko wraz z zielem, jałowcem, goździkiem i liśćmi laurowymi. Smażyć na małym ogniu do czasu, aż cebulka będzie złota, a jabłka miękkie. Zmiksować fasolę razem z sosem sojowym, majerankiem, sporą szczyptą pieprzu, soli i 1/4 szklanki zimnej wody, odstawić. Z podsmażonej cebulki i jabłka wyłowić przyprawy. Cebulkę i jabłko dodać do zmiksowanej fasoli. Delikatnie zmiksować.
Sposób podania:
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzone.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację