Wołowina z Pepitkami z groszku w orientalnym smaku
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii
80 g
Groszek cukrowy
30 g
Boczniaki
30 g
Bulion warzywny
200 ml
Wołowina
150 g
Czosnek
10 g
Cebula
10 g
Pomidor
20 g
Limonka
1/2 sztuki
Kalafior Gama XXL
20 g
Marchewka
30 g
Orzechy nerkowca
20 g
Masło
30 g
Sos sojowy
10 ml
Olej sezamowy
10 ml
Sól, pieprz
2 g
Rozmaryn świeży
do dekoracji
Woda
do gotowania pepitek
Sposób przygotowania:
Wodę zagotuj, Pepitki gotuj w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut, na koniec przelej zimną wodą, odstaw.
Na oleju sezamowym (20 ml) usmaż marchewkę, kalafior, cebulę, czosnek i grzyby do uzyskania złocistego koloru.
Dodaj bulion, a następnie groszek cukrowy. Odczekaj parę minut Dodaj orzechy nerkowca, ugotowane wcześniej Pepitki i sos sojowy.
Następnie dodaj pomidorki, sok z limonki, kolendrę i masło. Warzywa odstaw na talerz.
Stek usmaż na rozgrzanym oleju przez 3 min z każdej strony, dołóż rozmaryn oraz dopraw solą i pierzem.
Sposób podania:
Przełóż warzywa na talerz, mięso pokrój w paski i połóż na warzywach. Udekoruj kolendrą.
Wideo:
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację