Wrap śródziemnomorski
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Cieciorka pakowana próżniowo
1 kg
Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+
500 g
Wrap
10 sztuk
Świeże pomidory
500 g
Jogurt grecki
500 g
Cebula
200 g
Kolendra
do smaku
Curry w proszku
do smaku
Świeża mięta
do smaku
Szczypiorek
do smaku
Sól, pieprz
według uznania
Sposób przygotowania:
Duet grillowanej papryki rozmrozić.
Pomidory i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę pokroić w kostkę. Paprykę, pomidory, cieciorkę i cebulę wymieszać z oliwą z oliwek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę.
Przygotować sos mieszając jogurt grecki, posiekany szczypiorek i curry. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Sposób podania:
Na wrapie ułożyć mieszankę warzyw, dodać delikatnie sos i udekorować świeżymi ziołami. Zwinąć.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację