Wrap z burakami, papryką podsmażaną i guacamole

Składniki

Buraczki tarte pakowane próżniowo

120 g

Papryka w paskach podsmażana

120 g

Chrupiące placki z tortilli

2 sztuki

Cebula dymka

10 g

Sałata rzymska

1 sztuka

Guacamole

2 liście

Oliwa z oliwek

80 g

Ziarna kolendry

20 ml

Oliwa

2 g

Kolendra świeża

20 ml

Sok z cytryny

2 g

Papryka peperoni

5 g

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Buraczki tarte pakowane próżniowo

120 g

Papryka w paskach podsmażana

120 g

Chrupiące placki z tortilli

2 sztuki

Cebula dymka

10 g

Sałata rzymska

1 sztuka

Guacamole

2 liście

Oliwa z oliwek

80 g

Ziarna kolendry

20 ml

Oliwa

2 g

Kolendra świeża

20 ml

Sok z cytryny

2 g

Papryka peperoni

5 g

Sposób przygotowania:

Buraki zamarynować w rozgniecionej kolendrze i oliwie.

Cebulę pokroić w cienkie paski, wymieszać z burakami i rozmrożoną podsmażoną papryką.

Składniki na salsę paprykową:
Papryka podsmażana w paskach – 40 g
Oliwa – 20 ml
Cebula czerwona – 10 g
Świeża kolendra – 2 g
Sok z cytryny – 5 g
Papryka peperoni do smaku
Przygotować salsę paprykową miksując wszystkie składniki i przecierając je przez sito.

Sposób podania:

Wrapy z chrupiących tortilli posmarować wewnątrz salsą paprykową, a na dnie ułożyć listek sałaty. Całość uzupełnić wymieszanymi wcześniej warzywami. Podawać z guacamole.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

BURACZKI CZERWONE TARTE PAKOWANE PRÓŻNIOWO

Papryka w paskach podsmażana

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację