Wrap z burakami, papryką grillowaną i guacamole
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Buraczki tarte pakowane próżniowo
120 g
Duet grillowanej papryki w paskach Service+
120 g
Chrupiące placki z tortilli
2 sztuki
Cebula dymka
10 g
Sałata rzymska
1 sztuka
Guacamole
2 liście
Oliwa z oliwek
80 g
Ziarna kolendry
20 ml
Oliwa
2 g
Kolendra świeża
20 ml
Sok z cytryny
2 g
Papryka peperoni
5 g
Sposób przygotowania:
Buraki zamarynować w rozgniecionej kolendrze i oliwie.
Cebulę pokroić w cienkie paski, wymieszać z burakami i rozmrożoną grillowaną papryką.
Składniki na salsę paprykową:
Duet grillowanej papryki w paskach Service+ – 40 g
Oliwa – 20 ml
Cebula czerwona – 10 g
Świeża kolendra – 2 g
Sok z cytryny – 5 g
Papryka peperoni do smaku
Przygotować salsę paprykową miksując wszystkie składniki i przecierając je przez sito.
Sposób podania:
Wrapy z chrupiących tortilli posmarować wewnątrz salsą paprykową, a na dnie ułożyć listek sałaty. Całość uzupełnić wymieszanymi wcześniej warzywami. Podawać z guacamole.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację